Nyári ruha 1878/Summer dress 1878

2014.07.03 09:30

Nyári öltözék ráncolt blúz derékkal, oldal- és előnézetből/Summer dress wit tucked blouse bodice, side and front view

A tunika szabásmintája és színes kereszthímzés a ruha díszítéséhez/The pattern for the tunique, and colourful cross-stitched embroidery to decorate the dress

 

Kék perkál mintánk övvel kapcsolt blúzderekat mutat; a vállig ráncolt előrészből és hátoldalból áll, mely utóbbihoz az egyenes ráncrész csatlakozik. A szabásáttekintés az egyszerű szoknyatunika elkészítését mutatja; a az elő-, b az oldal- és c a hátsó szoknyaszélhez ad irányt, ez utóbbi 80-80 cm-nyire ráncolva mindkét oldalt, csillaggal csillagra az oldalszélekhez csatlakozik. Az előszélt közepén 3 kis ránccal csípjük fel. A díszítéket 6 cm széles hímzett csíkok képezik.

Our blue percale sample displays a blouse bodice fastened by a belt; consists to the shoulder tucked front part and back part, to the latter a straight yoke attached. The pattern shows the making of the simple skirt-tunique; a is the front, b is the back and c gives direction to the back skirt part, this latter plaited to 80-80 cm at both sides, from star to star attached to the side parts. The front part at the middle is picked up by 3 little plaits. Trimming of 6 cm wide embroidered tape.

comments powered by Disqus